Related Posts with Thumbnails

sorotan 2010

>> Friday, December 31, 2010

Januari 2010
ada sambut birthday incik hubby tak ek tahnun ni???ehm...luperlah...lg pon time ni still tgl berasingan...eh...ada...hubby yg g Perlis time tu n me dh siap beli cheese cake (fav. cake aku bkn hubby hahahaha)... ada expo rekacipta tp xsure awal januari or end of december 2009...and ada project yg dpt gold medal :P

Februari 2010
sungguh adalah pelupa apa yang dah berlaku spjg tahun huhuhu...celebrate b'day bos, g kenduri kawen Baya

March 2010
hubby sanggup amik cuti g Perlis sbb nk celebrate my birthday...

April 2010
FIL masuk wad...dlm 1week jugaklah ktorg berkampung kt hospital besar ipoh tu (lupa nama btol spital tuh)

Mei 2010
dapat berita paling mengejutkan...mata Imah injured kene baling stick (till now xelok lg mata dia)...

Jun 2010
hubby pindah dok rumah sendiri dh...before ni dok menyewa ngn mmbr dia (wife mmbr dia smbg study kt kl)...then tmpg umah Jr dia...at last biler Jr dia nk kawen beli rumah kt Sitiawan ni...

Julai 2010
xde pape notes untuk bulan Julai...blog pon xde update pape bln nih

Ogos 2010
Puasa...sian hubby kne puasa sorg2...my MIL masuk wad awal bln puasa tu...

September 2010
pindah dari Perlis dok ngan hubby kt Sitiawan...Raya Puasa...dapat good news few days before raya...i'm pregnant...our anniversary skali bln ni

Oktober 2010
miscarried on 10th month pregnancy... :'(

November 2010
Raya Haji...Kelantan menang piala FA ;)

Disember 2010
bulan plg byk berjalan...g Muar, blk Kelantan...n Malaysia menang piala Suzuki AFF ;)


Read more...

Demam Bola Lagi

>> Thursday, December 30, 2010

rata-rata status facebook & tweeter hari ni berlegar mengenai kemenangan Malaysia dalam Piala Suzuki AFF malam tadi. Termasuklah blog dan akhbar2 tempatan. Paling mendapat perhatian mestilah penjaga gol Malaysia @ Apek yang berjaya menangkis banyak cubaan Indonesia termasuklah 1 sepakan penalti. Siap laman tweeter dia jadi ke-5 hit seluruh dunia.

Apapun tahniah buat pasukan Malaysia. Boleh sakit jantung tgk game malam tadi.

p/s...Jumaat cuti tapi negeri macam Kelantan, Terengganu & Kedah tak dapatlah merasa cuti. K.Ha & Ucu cakap ini tak adil ;P


Read more...

from my point of view: AFF Suzuki Malaysia vs Indonesia

>> Tuesday, December 28, 2010

jom borak bola :)...actually mmg dok follow pon games Malaysia dlm piala Suzuki ni since my hubby mmg xtgl games diorg...klu xsempat tgk live pon sanggup search kt internet n cari possible online channel yg bley tgk...game hari ahad ari tu pon hubby ajak blk dr kelantan awal sket nk kejar tgk bola kt umah...siap mntk bini dia ni msk gak mlm xnak kuar mkn luar takut miss game.

awal2 game xsempat nk tgk sgt since tgh menyediakan dinner utk hubby terchenta yg mmg xmampu nk menggerakkan diri dh dr depan tv sampailah abes 1st half...tp mmg dr awal game peringkat kumpulan (except for the 1st game that Indon beat us 5-1) mmg our goal keeper superb...

go search for his name yourself lah...setakat ni baru bolos 1 masa lawan Laos...


ni sorg lagi player yg aku raser bagus...even gol yg dia dh jaringkan baru 2 n mungkin Safee nmpk lagi menyerlah tp nk puji gak si Shahrul Idlan ni sbb biler tgk dia main ari tu nmpk dia x selfish time main...tgk 1st goal from Safee tu...klu dia ni selfish sure dia sndr yg try...maybe dia pon dh nmpk klu dia sndr yg try xleh goal...n klu xsilap goal yg lg 1 from Safee tu pon bola dr dia gak...owh btw Selamat Pengantin Baru

wait for last Final game tomorrow...good luck to Malaysia

isu laser tu mungkin xperlu dijadikan alasan kekalahan Indonesia ari tu...sebabnya 3 gol Malaysia selepas xde lagi pancaran laser...ader berseloroh ngn hubby mlm tu "agaknya pancaran laser tu tolong indon lepas xder laser tu baru leh bolos gol...hahaha"

p/s: pics googled

Read more...

>> Wednesday, December 22, 2010




Read more...

weeding hannan & shieda

>> Tuesday, December 21, 2010

as I've mention b4 last weekend we (hubby n I) attend my cousin's weeding...hubby supposed to 'naik kapal' for a day on last thursday so we're not sure to attend this ceremony..but last minutes rabu mlm tu hubby dpt call der problem sket ngn system yg hubby kne check tu so hubby canceled g blayar sama2...cuti pon dh siap2 dia applied n bos pon dh signed...so xder mslh klu nk gerak the next day after office hour...

petang tu gerak g ipoh umah my FIL sementara nk tunggu my sist sampai dari perlis ngn bus...plan asal igt nk g terus mlm tu...call k.tini dia dh smpai JB lak...so dh xtau nk tuju maner...last2 ktorg overnight jer kt umah my FIL...

the next day (jumaat) ktorg gerak dari ipoh kul 9 lebih dh kot...janji ngn ma jmpa kt mner2 tp time tu diorg baru kt gua musang...hubby stop kt rnr spg pulai isi myk then mmntk brenti kt tapah lak nk beli buah...biler ktorg smpai kl diorg baru smpai raub...ma suh ktorg direct g muar tp mcm xtau bler smpai muar nk heading ke mner lak...then hubby ajak g tgk umah sewa dia area KLIA tu sbb ari 2 penyewa kata nk pasg grill...

kuar dari area umah sewa ma dh area kl...so jnji jmpa kt rnr seremban...skali makan sumer kt c2 baru gerak blk...ms kt hiway ma call diorg (ma, k.ha n abe din) nk g ikut ayer keroh follow gps...abah yg nek kete ngn ucu mula2 xmau ikut takut jln xelok tp aku bgtau jln cantik...tp sempatlah sesat follow diorg siap msk kampung mner ntah...last2 ktorg take over bwk kuar dr kampung tu then trus masuk lebuh amj...

sampai muar pon dh around kul 4 lebih kot...nk direct g umah k.ha dh takot sesat lg 1x...tgg jelah mok long dtg amik ktorg kt stesen myk...

pjg lak citer...enjoy pics dhlah...(ayat org mls)

owh...btw my cousins adalah pengantin laki...ni pics after akad nikah...

budak chembeng sbb after nikah ms otw blk rumah tamu dia tdo kt dlm kete...sumer org takot nk kejut dia...terpaksalah uncle dia dukung jer

tema diorg white n red...tp belah fmly ktorg sumer pakai biru

doorgift siap dpt dua lg

foods kt meja ktorg

cupcake

ok...sudah mls....congrates to both pengantin...weekend ni kt belah kelantan lak...hubby kt harus blk since umah mok long tu sbelah umah ma jer

Read more...

another video

>> Saturday, December 18, 2010

kalau hari tu upload video si adik...ni video si kakak lak...tp video ni dh lama dh pon...ms ni otw blk dr kenduri kawen k.aina di grik

video
p/s...post ni auto publish..now maybe dh kt muar attend kenduri hannan n shieda

Read more...

Umar

>> Wednesday, December 15, 2010

video



Read more...

tiba2 minat Tokoh Dunia ni boley x???

>> Sunday, December 12, 2010

lately rajin dok menjenguk blog Dr Faisal Tehrani...walaupun baru nk mula berjinak2 dgn hasil penulisan dia...suara dia pon pernah muncul dlm MHI (sy katakan suara sbb hanya melalui panggilan telefon)...contoh sastera penulisan yg dia bg dlm MHI mmg superb...

kalau sesiapa yg rajin menjenguk blog dia mesti tau ada sorg tokoh dunia yg dia selalu mention...saper lagi klu bukan
.
.
.

yup...Presiden Iran...sila google klu nk tau nama dia yer
(pic googled)

Read more...

pesanan dr bukan penaja

>> Friday, December 10, 2010

pagi td sempat tgk penerangan pasal AIDS kt MHI TV3...siap ada sorotan mcm mana jenazah pesakit diuruskan specially yg beragama Islam...n mengikut statistik kt website Majlis Aids Malaysia rupanyer lebih 10 org disahkan positive HIV...n menurut apa yg dikata dlm MHI pg td klau dulu2 penyumbang besar kes HIV positive ni dari perkongsian jarum suntikan (tentunya dari penagih dadah)...tapi lately ni katanyaramai yg positive HIV datang dari kalangan wanita n penyumbangnya dari hubungan seks...the same reason kenapa byk kes pembuangan bayi...pas2 skrg ni der pulak sindiket jual bayi...mcm2 hal dah jadi kt Malaysia ni...


tetamu kt MHI pg td (xigt nama dia saper)..dia kt nk sedarkan masyarakt skrg ni xperlu nk ckp berlapik2 sgt...ehm...





Read more...

birthday wishes

>> Wednesday, December 8, 2010



happy birthday to Fatimah Az-zahra Mohd Sukyme

Read more...

Derma untuk bina Masjid

>> Tuesday, November 30, 2010


Sila klik gambar di atas untuk bigger view. hari 2 dh tag kwn2 sek kt FB utk sama2 menyumbang utk pembinaan masjid ni. memandangkan ma dh jd salah sorg tenaga pengajar kt sek ni n dialah yg bwk blk brochure ni. pembinaan masjid di SK Kamil 2 atau time batch ktorg dlu SRK Kamil 2 ni untuk menggantikan musalla yg dah uzur dh berusia lebih 20thn tu. sebarang derma boleh disalurkan kepada:

akaun CIMB 0306-000034-0105
atas nama
Tabung Pembinaan Masjid al-Muhsiniin,
PIBG SK Kamil 2.

lepas dh bank in minta tlg call/sms (sebagai makluman)

Pn. Hjh Norisah Mohamad (Bendahari)- 0199781595


Read more...

>> Friday, November 5, 2010

currently at my FIL's house.it supposed to be an aqiqah an cukur jambul ceremony here tomorrow. however Iskandar (the baby boy who supposed to be bold tomorrow) is currently warded due to fever n 'kencing kuman' which can't be discharged yet.tomorrow ceremony will still be held without the VIPs.wish to update bout it with some pictures tomorrow (hope so)




Read more...

Demam Piala Malaysia di Kelantan

>> Tuesday, November 2, 2010

kucing ni pon dh berjangkit demam Piala Malaysia since Kelantan menang ari tu



Read more...

after a long silence...

>> Thursday, October 21, 2010

have been neglecting this blog for a long time huh..
away from hubby right now because of the 'pantang' period (without a baby)
kt kelantan ni ;P
yup...i've miscarried on my 10th week of pregnancy
okieh...nk g lunch
menu of the day (every whole day of 'pantang' period actually): ikan bakar

p/s...quote of the month: 'belom ada rezeki (don't ask why)'


Read more...

status halal haram

>> Wednesday, August 25, 2010

dalam minggu lepas heboh kt few blogs n forums ckp psl McD haram sbb pengiktirafan halal yang diberikan kepada Badan Pensijilan Pusat Islam Uruguay ditarik balik oleh JAKIM...hari ni dlm paper pihak McD sendiri dh buat kenyataan yg makanan diorg dh disahkan halal oleh JAKIM...boleh baca kat sini utk maklumat lanjut..

satu lg berita hangat kt metro hari ni pasal minumam ringan yg mengadungi alkohol..ni list minuman 2:

  1. Storm Twistonic Gin & Tonic (6.3 peratus alkohol),
  2. Storm High Ball (5.6 peratus alkohol),
  3. Storm Screw Driver (5.6 peratus alkohol),
  4. Pelican Black Current + Vodka (5 peratus alkohol),
  5. Pelican Pink Vodka (5 peratus alkohol)
  6. Pelican Vodka Orange (5 peratus alkohol).
according to CAP (persatuan pengguna penang), even bir 2 pon kandungan alcohol dlm dia only 5%...ni siap ada yg lebig dr nilai 2 pon ada ape kes???jdnya beringat2lah time nk beli air 2...jgn main sedap tengok jer..lg2 time tgh puasa ni kn...tgk sumer nk...


Read more...

>> Monday, August 2, 2010

banyak menda nk di-blog...byk gmbr nk di-upload...tp sumer xleh nk wat sbb nyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cable hp hilang...wuhaaaaa.....xsuka gna bluetooth...



Read more...

entry yg sudah basi

>> Wednesday, June 30, 2010

congrates n selamat pengantin baru buat Senah n hubby (Anuar). Sempat g kenduri diorg belah rumah Anuar yg dekat jer ngn umah my FIL kt Taman Meru, Ipoh 2.




Read more...

senarai produk beracun (sumber dr BPFK)

>> Thursday, June 17, 2010

hari tu masa tulis info psl ada brg kosmetik beracun ader reader bg link biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan (BFPK)..dh alang2 dok tengok list kosmetik yg ada bahan2 kimia yg xdiluluskan 2 nk share gaklah kt cni..just cut n paste jer dr BFPK..kalau nk dpt lg info bahan beracun aper yg terkandung dlm setiap produk 2 leh tengok kt website BPFK

PEMBATALAN NOTIFIKASI PRODUK KOSMETIK ATAS ISU CAMPURPALSU

Para pengguna dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan terlarang, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran.

Tahun 2010


Nama produk



NV Toner Treatment No 1



NV Toner Treatment No 2



Zara Rejuvenation Cream



Beauty Line Beautitude Multi-Purpose Cream



Pigmentation Recovery Complex


Tahun 2009


Nama produk



Felisa Gentle Peeling Solution



Krim Malam Rahsia Rimba



Biocosmet Whitening Essence
Cream




~H2O+ Waterwhite Brightening
Night Cream




Magixpress Lightening Plus



A.Vant Cream



Eriesya Spa Beauty Cream



Natasya Krim Herba



Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya



Ratna Sari Whitening Night Cream



ATIKA BEAUTY Renewal Night Cream



Chantique - Whitening Night Cream


Tahun 2008


Nama produk


Khazanah White Pembersih
Wajah



Gloskin Krim Malam & Siang


Reena's Astringen Lanjutan


Skin Desires Deep Whitening
Cleansing Milk



EETYE Whitening Cream


O'Lynn Skin Lightening Cream

Senarai ini dikemaskini pada April 2010

ada gak list product tradisional yg kene tarik blk mcm list kt bawah ni:

Tahun 2009


Nama produk


Phyto-Hape


Phyto Shape


Etumax Eurycoma Active Plus


Loong Choo Brand Reh Bih Ho Herbal Tea


Jinglida


Bodybeaus


Eng Luan Codyceps, Chuanbei Plus Cough Pill 3.5gm


Senna Plus Capsule 400mg

Tahun 2008


Nama produk


Ju Purt Jen Chin Yen (Cap Fuu Cheng)


Bionex


Edoly Kapsul


Pronoton


Venergy capsule 300mg


ML Spring Returns


ML Viraken capsule


Tribulus Plus capsule 400mg


Epimedi Plus capsule 400mg


Primalex


Spartan


Xiao Tang Ling


Xanthium plus


Slimway Herbs

Senarai ini dikemaskini pada Oktober 2009


hopefully info ni membantu :)

Read more...

lama menyepi

>> Tuesday, June 15, 2010

lama x ber-blog. bz dgn kjer, ulang-alik blk setiawan (kami kan weekend husband & wife, terpaksalah travel sket dihujung minggu). baru lepas submit paper journal utk sensor letters yg dh di-edit ikut comment reviewer. sambil2 2 sempat gaklah wat experiment n cek apa yg patot utk kjer2 since bos nk g australia plak nnt. kelam kabut jdnyer biler ammar xmasuk ari ni sbb his daughter masuk ward (kononnyer mcm nk g melawat td tp mcm xjd jer huhuhu). --> dh g melawat dh pon

weekend ari tu sempat gaklah blk kelantan since my cousin kawen. actually dia kawen mgg lepas lg (g gak kenduri belah pompuan kt sg. buloh 2). dan jmpa imah pon kejup jer. 1 hari jer kot since schedule dia pon pack. n dia sempat suh tukar word energetic utk dia tu to menda lain e.g. comey. yup. thank God d talkative girl 2 mmg xberubah. will update bout this later.

me n hubby dh pindah dok rumah sendiri kt sitiawan (hubby jer pon yg slalu ader kt saner since wife dia ni still dok kangar). xhabes lg mengemas rumah. tingkat atas jer yg dh basuh. bawah dok tunggang langgang lagi. 2 pon hubby bgtau dia dh mop ruang tamu. kiranyer tinggal dapur jelah yg xbasuh lg (yup dapur rumah belom berasap pon lg :P ).

battery kete akhirnya ditukar juga sbb dh 2x meragam. 1st time sbb air kering (since tiap2 weekend xdok umah mmg lamer giller xcek air battery. slalu time weekend lah nk godek kete. weekdays xsempat lor. kete pon kotor giller xhengat). usia battery 2 pon dh nk dekat 3thn. since dapat kete dlu xtukar2 lg. dh mmg time dia kot huhuhu.

Read more...

Kosmetik popular beracun

>> Thursday, May 27, 2010

Sumber: Harian Metro
2010/05/27
DAMANSARA: Impian segelintir wanita mahu kelihatan cantik dalam tempoh singkat boleh bertukar menjadi igauan ngeri apabila sejenis produk kosmetik terkemuka jenama tempatan yang dijual di pasaran dikesan mengandungi kimia beracun tretinoin.
Produk kosmetik itu didakwa dihasilkan menerusi kepakaran pengusaha tempatan sebaliknya hanya pembohongan semata-mata kerana siasatan pegawai Bahagian Penguat kuasa Farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mendapati ia diseludup masuk dari Filipina secara besar-besaran.

Malah produk terbabit yang dipasarkan ahli perniagaan Bumiputera didapati cuba menipu pengguna apabila sengaja diuar-uarkan sudah memperoleh kelulusan KKM selain mendapat perakuan sijil halal daripada badan tertentu.

Pendedahan mengejutkan itu dinyatakan Pengarah Penguat kuasa Farmasi KKM, Mohd Hatta Ahmad selepas melakukan serbuan di sebuah gudang di Bandar Pinggiran Subang, di sini, semalam. Dalam operasi jam 11.30 pagi, sepasukan pegawai penguat kuasa Farmasi KKM disertai Timbalan Pengarahnya, Wan Hamid Wan Ibrahim, bertindak menyerbu gudang yang digunakan syarikat pengimport untuk menyimpan bekalan produk kosmetik berjenama terkenal itu.

Beliau berkata, ketika serbuan dilakukan seorang wanita berusia 30-an dipercayai penyelia gudang berkenaan bersama beberapa pekerja lain sedang sibuk melakukan tugas membungkus produk kosmetik yang dijual secara pakej tiga dalam satu.

“Siasatan mendapati syarikat milik bukan Bumiputera itu bertanggungjawab menjadi pengimport produk kosmetik beracun dari Filipina sebelum dibekalkan kepada sebuah syarikat Bumiputera yang memasarkan produk kosmetik menggunakan jenama terkemuka.

“Namun akibat panik selepas menyedari diserbu pegawai farmasi, penyelia wanita terbabit hilang pertimbangan lalu menuduh pegawai penguat kuasa farmasi cuba memeras ugutnya. Malah dia mendakwa diganggu secara seksual sedangkan terdapat ramai pegawai penguat kuasa wanita yang menyertai serbuan itu,” katanya.

Menurutnya, hasil pemeriksaan lanjut mendapati produk krim malam yang dijual dengan harga sekitar RM16 itu mengandungi kimia berbahaya tretinoin.

“Susulan itu, pegawai KKM merampas produk itu lebih 15,000 kotak dengan anggaran nilai pasaran kira-kira RM344,000,” katanya.

Menurutnya, produk kosmetik yang mengandungi kimia tretinoin itu dianggap berbahaya apatah lagi jika kandungan kimianya terlalu tinggi sehingga boleh mendatangkan barah kulit.

“Kimia ini diharamkan penggunaannya kerana mempunyai kesan sampingan seperti rasa terbakar pada kulit, gatal, kulit menggelupas dan kekeringan, jeragat hitam bertambah dan kulit menjadi sensitif kepada cahaya lampau ungu.

“Malah lebih ditakuti apabila krim produk kosmetik dirampas ini mengandungi sehingga lebih lima peratus kimia tretinoin di dalamnya. Saya bimbang jika kesan jangka panjang boleh menyebabkan wanita yang menggunakannya berisiko terkena barah kulit,” katanya.

Menurutnya, pengguna dinasihatkan supaya berhenti menggunakan sesuatu produk sekiranya berasa kesan pedih atau kulit muka menjadi kemerah-merahan selepas memakainya.


**xfahamlah kenapa diorang nk rahsiakan nama product 2. apa salahnya bgtau nama product 2 utk kebaikan pengguna gak. bukan utk kes ni jer. kebanyakan kes pon mmg mostly xde state brand per.

Read more...

sesi photoshoot bersama JOYah

>> Thursday, May 20, 2010

Maklumat Model:
Nama: Joyah
Nama glamer: Joy
Makanan kegemaran: Nasi + ikan bakar
Paling dibenci: seekor kucing belang bernama Cik

2 antara beberapa gambar semasa photoshoot yg dibuat khas untuk tontonan Imah




Read more...

invitation

disebabkan hari isnin hari 2 perlis cuti, makanyer i telah memaksa memujuk Mr Hubby balik Kelantan. memandangkan my sis yg tgh practical kt kl tu pon baru habes Jumaat ari tu jdnyer ktorg g amik dia n brg2 dia yg banyak 2 dlu. sampai kelantan pon around kul 2pg sabtu. kenapa eager sgt nk blk awal2 pg? sebabnya kejar masa nk make sure sempat jumpa Fatimah since ari Ahad 2 dia ader operation. yeap her eye getting better. dia pon dah discharge ward. hopefully cepatlah mata dia sembuh.

selasa pg dah gerak blk kangar trus msk lab. blk rumah jer ade invitation card kt meja depan. sgt cantek card nye from my STF fren.


congrates to Senah n partner (nama sama ngn Mr Hubby..dhlah rumah dia pon dekat jer ngn rumah parent Mr Hubby) Insyallah klau xde pape aral aku g kenduri belah taman meru tu...btw congrates in advance


Read more...

Moga cepat sembuh

>> Monday, May 3, 2010

Aunty doakan moga Imah cepat sembuh. Miss the old energetic girl that you used to be. Jangan sedih. Insyallah minggu depan aunty balik tengok Imah lagi.

p/s..keep on thinking bout her ever since. Tapi kdg2 nk call utk tny perkembangan pon rs serba salah. terpaksa guna org tengan (Sis Ha n Sis Yah)



Read more...

Selamat Pengantin Baru


Selamat pengantin baru



Read more...

mari kembali belajar BM

>> Saturday, April 24, 2010

Malam tadi ketika membaca komik alih bahasa terdapat 1 ayat yang membuatkan saya terfikir tentang penjodoh bilangan untuk bangkai (atau sepatutnya tak perlu guna penjodoh bilangan). Dalam senarai ayat di bawah ni agak2 ayat yang mana betul?

  1. Terdapat lima bangkai ayam di penjuru bilik.
  2. Terdapat bangkai lima ekor ayam di penjuru bilik.
  3. Terdapat lima ekor bangkai ayam di penjuru bilik. (ayat yg digunakan dalam komik)
Yup. Saya sedar penggunaan BM dalam komik tidak semestinya betul lebih2 lagi penterjemah komik kemingkinan besar bukan seorang pakar bahasa (tetapi dia mungkin memahami banyak bahasa kerana mampu mengalih bahasa).

**nota kaki** terasa kembali ke zaman sekolah


Read more...

entry xde tajuk

>> Thursday, April 22, 2010

ni entry sekadar mengisi masa tension. terjumpa gmbr2 ni dlm hp. gmbr2 masa kt Ipoh ari tu.ada gmbr yg anak buah nua yg capture. contohnya mcm gmbr kt bawah ni

konon2 tgh dok writing thesis. tp bdk2 sumer dok sibuk mintak nk main game. konsentrasi terganggu (alasan).

ada gak kes capture gmbr sendiri. she got same nick name with me. slalu confuse bler org pgl slh sorg sometimes dua2 response huhuhu

hari kuning sedunia. a day after N9 menang bola lwan kedah. diorg ni pon semua join d group celebrate (padahal xde kene mengena langsung)



Read more...

parking war @ ipoh hospital

>> Thursday, April 8, 2010

memandangkan my FIL masuk wad kt hospital ipoh since ari isnin ari tu, fmly pak haji zainal abidin ni pon dh berumah tangga kt spital 2. hari selasa my FIL terpaksa di-transfer ke CCU since dia xbleh nk bernafas secara normal even after gna nebulizer. jadinyer doc suggest masukkan tube utk bantu my FIL breathing and utk keluarkan air yg dh bertakung dlm paru2. nk transfer my FIL dr wad biasa ke CCU punyalah lamer. dari kul 3pm++ sampai lepas maghrib baru leh transfer. xtaulah per mslh diorg.
2nd day pg g spital ngn hubby gantikan my BIL. tp dok luar je pon sbb xleh msk CCU 2. matahari direct jer ke koridor CCU 2 jadinya mcm tgh sauna. hilang lemak I huhuhu. ms 2 sempatlah dok usha gelagat org ngn my hubby. tiba2 ternampaklah der 2 biji kete ni tgh berebut parking. mmg nk cari parking kt spital tu puyalah susah.

2 org pakcik tgh gaduh berebut parking. actually mamat yg dlm bulatan (xsure malay ke chinese) merah tu dia nk reverse masuk parking tepi tu. skali dtg apek dlm blue circle tu trus msk parking tu. mengamuk mamat yg lg sorg. ni diorg tgh perang mulut. lepas tu apek 2 blah jer. mamat tu masuk kete bwk kuar spanar ker pe ntah. mcm nk wat something kt kete apek tu.


rupa2nyer apek tu xblah trus. dia dok ushar jer mamat tu nk wat per ngn kete dia. yg mamat tu pon mcm teragak2 sbb dia perasan si apek ni dok ushar dia. nmpk msg2 mcm dok call someone tp xtaulah bodyguard ker per.

mamat tu sanggup xg cari parking len sbb still xpuas ati apek 2 curi parking dia. tp dia tgg dlm kete depan sket. cari tempat teduh. last2 ader kete depan dia kuar. trus dia msk parking tu. apek tu pon bler nmpk mamat tu dh dpt parking dia pon blah slow. smbil dok ushar2 kot2 mamat 2 nk wat pape lg kt kete dia. bler mamat tu jln dh lepas kete dia baru dia blah trus.

my FIL pon dh getting better. tube pernafasan pon dh bukak n dh transfer msk wad ari tu blk mlm td. dok katil yg samer. tp nmpk mcm my FIL xberape selesa sbb kt CCU tenang jer. msk wad biasa dhlah bising. ramai nurse pelatih lak tu. mlm td hubby g jaga blk bgtau my FIL xleh nk tidur sbb der sorg apek dok gaduh ngn nurse mlm td sbb xmau tido ker per ntah. moga2 my FIL cepat2lah sehat blk.



Read more...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP