Related Posts with Thumbnails

sorotan 2010

>> Friday, December 31, 2010

Januari 2010
ada sambut birthday incik hubby tak ek tahnun ni???ehm...luperlah...lg pon time ni still tgl berasingan...eh...ada...hubby yg g Perlis time tu n me dh siap beli cheese cake (fav. cake aku bkn hubby hahahaha)... ada expo rekacipta tp xsure awal januari or end of december 2009...and ada project yg dpt gold medal :P

Februari 2010
sungguh adalah pelupa apa yang dah berlaku spjg tahun huhuhu...celebrate b'day bos, g kenduri kawen Baya

March 2010
hubby sanggup amik cuti g Perlis sbb nk celebrate my birthday...

April 2010
FIL masuk wad...dlm 1week jugaklah ktorg berkampung kt hospital besar ipoh tu (lupa nama btol spital tuh)

Mei 2010
dapat berita paling mengejutkan...mata Imah injured kene baling stick (till now xelok lg mata dia)...

Jun 2010
hubby pindah dok rumah sendiri dh...before ni dok menyewa ngn mmbr dia (wife mmbr dia smbg study kt kl)...then tmpg umah Jr dia...at last biler Jr dia nk kawen beli rumah kt Sitiawan ni...

Julai 2010
xde pape notes untuk bulan Julai...blog pon xde update pape bln nih

Ogos 2010
Puasa...sian hubby kne puasa sorg2...my MIL masuk wad awal bln puasa tu...

September 2010
pindah dari Perlis dok ngan hubby kt Sitiawan...Raya Puasa...dapat good news few days before raya...i'm pregnant...our anniversary skali bln ni

Oktober 2010
miscarried on 10th month pregnancy... :'(

November 2010
Raya Haji...Kelantan menang piala FA ;)

Disember 2010
bulan plg byk berjalan...g Muar, blk Kelantan...n Malaysia menang piala Suzuki AFF ;)


Read more...

Demam Bola Lagi

>> Thursday, December 30, 2010

rata-rata status facebook & tweeter hari ni berlegar mengenai kemenangan Malaysia dalam Piala Suzuki AFF malam tadi. Termasuklah blog dan akhbar2 tempatan. Paling mendapat perhatian mestilah penjaga gol Malaysia @ Apek yang berjaya menangkis banyak cubaan Indonesia termasuklah 1 sepakan penalti. Siap laman tweeter dia jadi ke-5 hit seluruh dunia.

Apapun tahniah buat pasukan Malaysia. Boleh sakit jantung tgk game malam tadi.

p/s...Jumaat cuti tapi negeri macam Kelantan, Terengganu & Kedah tak dapatlah merasa cuti. K.Ha & Ucu cakap ini tak adil ;P


Read more...

from my point of view: AFF Suzuki Malaysia vs Indonesia

>> Tuesday, December 28, 2010

jom borak bola :)...actually mmg dok follow pon games Malaysia dlm piala Suzuki ni since my hubby mmg xtgl games diorg...klu xsempat tgk live pon sanggup search kt internet n cari possible online channel yg bley tgk...game hari ahad ari tu pon hubby ajak blk dr kelantan awal sket nk kejar tgk bola kt umah...siap mntk bini dia ni msk gak mlm xnak kuar mkn luar takut miss game.

awal2 game xsempat nk tgk sgt since tgh menyediakan dinner utk hubby terchenta yg mmg xmampu nk menggerakkan diri dh dr depan tv sampailah abes 1st half...tp mmg dr awal game peringkat kumpulan (except for the 1st game that Indon beat us 5-1) mmg our goal keeper superb...

go search for his name yourself lah...setakat ni baru bolos 1 masa lawan Laos...


ni sorg lagi player yg aku raser bagus...even gol yg dia dh jaringkan baru 2 n mungkin Safee nmpk lagi menyerlah tp nk puji gak si Shahrul Idlan ni sbb biler tgk dia main ari tu nmpk dia x selfish time main...tgk 1st goal from Safee tu...klu dia ni selfish sure dia sndr yg try...maybe dia pon dh nmpk klu dia sndr yg try xleh goal...n klu xsilap goal yg lg 1 from Safee tu pon bola dr dia gak...owh btw Selamat Pengantin Baru

wait for last Final game tomorrow...good luck to Malaysia

isu laser tu mungkin xperlu dijadikan alasan kekalahan Indonesia ari tu...sebabnya 3 gol Malaysia selepas xde lagi pancaran laser...ader berseloroh ngn hubby mlm tu "agaknya pancaran laser tu tolong indon lepas xder laser tu baru leh bolos gol...hahaha"

p/s: pics googled

Read more...

>> Wednesday, December 22, 2010




Read more...

weeding hannan & shieda

>> Tuesday, December 21, 2010

as I've mention b4 last weekend we (hubby n I) attend my cousin's weeding...hubby supposed to 'naik kapal' for a day on last thursday so we're not sure to attend this ceremony..but last minutes rabu mlm tu hubby dpt call der problem sket ngn system yg hubby kne check tu so hubby canceled g blayar sama2...cuti pon dh siap2 dia applied n bos pon dh signed...so xder mslh klu nk gerak the next day after office hour...

petang tu gerak g ipoh umah my FIL sementara nk tunggu my sist sampai dari perlis ngn bus...plan asal igt nk g terus mlm tu...call k.tini dia dh smpai JB lak...so dh xtau nk tuju maner...last2 ktorg overnight jer kt umah my FIL...

the next day (jumaat) ktorg gerak dari ipoh kul 9 lebih dh kot...janji ngn ma jmpa kt mner2 tp time tu diorg baru kt gua musang...hubby stop kt rnr spg pulai isi myk then mmntk brenti kt tapah lak nk beli buah...biler ktorg smpai kl diorg baru smpai raub...ma suh ktorg direct g muar tp mcm xtau bler smpai muar nk heading ke mner lak...then hubby ajak g tgk umah sewa dia area KLIA tu sbb ari 2 penyewa kata nk pasg grill...

kuar dari area umah sewa ma dh area kl...so jnji jmpa kt rnr seremban...skali makan sumer kt c2 baru gerak blk...ms kt hiway ma call diorg (ma, k.ha n abe din) nk g ikut ayer keroh follow gps...abah yg nek kete ngn ucu mula2 xmau ikut takut jln xelok tp aku bgtau jln cantik...tp sempatlah sesat follow diorg siap msk kampung mner ntah...last2 ktorg take over bwk kuar dr kampung tu then trus masuk lebuh amj...

sampai muar pon dh around kul 4 lebih kot...nk direct g umah k.ha dh takot sesat lg 1x...tgg jelah mok long dtg amik ktorg kt stesen myk...

pjg lak citer...enjoy pics dhlah...(ayat org mls)

owh...btw my cousins adalah pengantin laki...ni pics after akad nikah...

budak chembeng sbb after nikah ms otw blk rumah tamu dia tdo kt dlm kete...sumer org takot nk kejut dia...terpaksalah uncle dia dukung jer

tema diorg white n red...tp belah fmly ktorg sumer pakai biru

doorgift siap dpt dua lg

foods kt meja ktorg

cupcake

ok...sudah mls....congrates to both pengantin...weekend ni kt belah kelantan lak...hubby kt harus blk since umah mok long tu sbelah umah ma jer

Read more...

another video

>> Saturday, December 18, 2010

kalau hari tu upload video si adik...ni video si kakak lak...tp video ni dh lama dh pon...ms ni otw blk dr kenduri kawen k.aina di grik

video
p/s...post ni auto publish..now maybe dh kt muar attend kenduri hannan n shieda

Read more...

Umar

>> Wednesday, December 15, 2010

video



Read more...

tiba2 minat Tokoh Dunia ni boley x???

>> Sunday, December 12, 2010

lately rajin dok menjenguk blog Dr Faisal Tehrani...walaupun baru nk mula berjinak2 dgn hasil penulisan dia...suara dia pon pernah muncul dlm MHI (sy katakan suara sbb hanya melalui panggilan telefon)...contoh sastera penulisan yg dia bg dlm MHI mmg superb...

kalau sesiapa yg rajin menjenguk blog dia mesti tau ada sorg tokoh dunia yg dia selalu mention...saper lagi klu bukan
.
.
.

yup...Presiden Iran...sila google klu nk tau nama dia yer
(pic googled)

Read more...

pesanan dr bukan penaja

>> Friday, December 10, 2010

pagi td sempat tgk penerangan pasal AIDS kt MHI TV3...siap ada sorotan mcm mana jenazah pesakit diuruskan specially yg beragama Islam...n mengikut statistik kt website Majlis Aids Malaysia rupanyer lebih 10 org disahkan positive HIV...n menurut apa yg dikata dlm MHI pg td klau dulu2 penyumbang besar kes HIV positive ni dari perkongsian jarum suntikan (tentunya dari penagih dadah)...tapi lately ni katanyaramai yg positive HIV datang dari kalangan wanita n penyumbangnya dari hubungan seks...the same reason kenapa byk kes pembuangan bayi...pas2 skrg ni der pulak sindiket jual bayi...mcm2 hal dah jadi kt Malaysia ni...


tetamu kt MHI pg td (xigt nama dia saper)..dia kt nk sedarkan masyarakt skrg ni xperlu nk ckp berlapik2 sgt...ehm...





Read more...

birthday wishes

>> Wednesday, December 8, 2010



happy birthday to Fatimah Az-zahra Mohd Sukyme

Read more...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP